Tak-21 - spaarverzekering

Een Tak-21 verzekering is een spaarverzekering op middellange of lange termijn in de vorm van een levensverzekeringscontract. U betaalt premies die een bepaalde basisrente opbrengen. Deze basisrente wordt aangevuld met een winstdeelname. De winstdeelname is afhankelijk van de resultaten van uw verzekeraar. Een Tak-21 verzekering geeft u grote zekerheid over uw spaargeld en over wat het u zal opleveren. De premies zijn flexibel en u kunt het geld ook flexibel opnemen. U dient minimaal 8 jaar premie te betalen anders betaalt u roerende voorheffing. U betaalt wel instaptaks.

De opbrengsten

Wat levert een Tak-21 verzekering u op?

 • De premies die u hebt betaald, verminderd met de kosten;
 • Een interessant rendement;
 • Eventueel een extra winstdeelname;
 • Een toegekende winstdeelname kan niet worden teruggevorderd;
 • Mogelijk belastingvoordeel als u de verzekering gebruikt als aanvulling op uw pensioen of om op lange termijn te sparen.

Rente op rente

U kunt er natuurlijk voor kiezen om de basisrente jaarlijks uit te laten betalen maar wanneer u deze toe laat voegen aan uw oorspronkelijk belegde kapitaal, brengt de basisrente het volgende jaar ook weer rente op.

Overlijdensdekking

Als extra kunt u kiezen voor een overlijdensdekking. Wanneer u dan tijdens de looptijd van het contract komt te overlijden, wordt er uitgekeerd aan uw erfgenamen.

 


Tak-23 - Beleggen

Wat zijn uw wensen en verwachtingen met betrekking tot een beleggingsfonds? Om daarachter te komen, verdiepen we ons eerst in uw beleggingsprofiel. We kijken o.a. hoelang u uw spaargeld wilt missen, we onderzoeken hoeveel risico's u wilt nemen en of u een voorkeur heeft om te beleggen in een bepaald product of dienst. Op basis van dit profiel doen we u een voorstel van fondsen die gegarandeerd bij u passen.

Levensverzekering gekoppeld aan beleggen

Tak-23 is een levensverzekering gekoppeld aan meer risicovolle beleggingsproducten zonder rendementsgarantie. De rendementen zijn hoger maar het fonds biedt u geen enkele garantie met betrekking tot uw beleggingen.

De mate van risico

U kunt wel kiezen in welke mate u risico wilt lopen. Wij zoeken daar dan de passende beleggingsproducten bij. Kiest u enkel voor aandelen? In dat geval zal de waarde van uw belegging onderhevig zijn aan koersstijgingen en dalingen. Of kiest u voor een meer zekere combinatie van obligaties, aandelen en cash? In een Tak-23 zijn alle combinaties mogelijk, in de samenstelling die u wenst. Om de mate van risico overzichtelijk te houden, is er een risico-overzicht beschikbaar. Wij vertellen u er graag meer over.

Voordelen van het Tak-23 fonds

De voordelen van het Tak-23 fonds zijn:

 • Eenmalige premiebelasting en instapkosten;
 • Flexibel;
 • Belegging in fondsen;
 • Geen roerende voorheffingen;
 • Een interessante return;
 • Mogelijkheid voor fiscaal sparen.

Het spreekt voor zich dat de eventuele uitstapkosten lager worden naar gelang de duur van de beleggingen.

 


Tak-26 - verzekering

De Tak-26 verzekering is net als de Tak-21 verzekering een levensverzekering waarvan het rendement gegarandeerd is. Bij deze verzekering betaalt u geen premietaks. Hierdoor kunt u, ondanks de roerende voorheffing, kiezen voor een kortere looptijd, omdat u zonder de kosten van de instaptaks toch rendement behaalt. Bedrijven en verenigingen kunnen deze verzekering ook afsluiten. Vooral vennootschappen maken hier graag gebruik van. Het biedt de zekerheid van rendement op korte termijn (vanaf 3 jaar). Zij lopen geen risico het belegde kapitaal te verliezen. Mocht het nodig zijn, dan kan er geld worden opgenomen. In Luxemburg gelden geen uitstapkosten voor deze verzekering.

Voordelen Tak-26 verzekering

 • Geen premietaks;
 • Kortere looptijd;
 • Bedrijven mogen roerende voorheffing in mindering brengen op de vennootschapsbelasting.

 

 

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.
Door verder te gaan ga je hiermee akkoord... Lees ook onze PRIVACY rules.