Vrij aanvullend pensioen zelfstandigen

Het gemiddelde wettelijk pensioen voor zelfstandigen is niet genoeg om uw huidige levenstandaard te behouden. Wij raden u aan om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Een VAPZ biedt een optimaal rendement; gewaarborgde rente met daarbovenop een belastingvrije winstdeelname.

Uitkering

Wanneer u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, ontvangt u het opgebouwde kapitaal. Een vervroegde uitkering ontvangt u bij:

  • Reserve-overdracht naar een andere pensioeninstelling (mits uitstapkosten);
  • Vervroegd pensioen vanaf 60 jaar (mits uitstapkosten);
  • Bij voortijdig overlijden (het spaarreserve wordt uitgekeerd aan de aangeduide begunstigde(n), eventueel verhoogd tot een contractueel bepaald kapitaal bij overlijden).

Extra optie: Sociaal vrij aanvullend pensioen zelfstandigen

Een deel van de gestorte premie wordt gebruikt voor allerlei dekkingen zoals overlijdenspremie, vervangingsinkomen, premiestorting bij invaliditeit enz. In een sociaal VAZP kunt u extra storten en u heeft dus ook extra fiscaal voordeel.

Premie

De hoogte ven de premie is afhankelijk van het netto-belastbaar beroepsinkomen met een minimum van honderd euro per jaar. De premies zijn 100% fiscaal aftrekbaar, maar leveren ook een besparing (tot 20%) op uw sociale bijdragen.

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.
Door verder te gaan ga je hiermee akkoord... Lees ook onze PRIVACY rules.