Individueel pensioentoezegging

Wanneer u als zelfstandige in een vennootschap werkt, kunt u een IPT afsluiten. Dit is een levensverzekering waarmee u een aanvullend pensioen opbouwt.

Wanneer u als zelfstandige geld uit uw vennootschap wilt halen dan is het afsluiten van een IPT (fiscaal) een zeer interessante optie:

  • Fiscale aftrekbaarheid: premies zijn aftrekbaar van de vennootschapsbelasting;
  • Vastgoedfinanciering: u kunt de IPT gebruiken om een onroerend goed in de Europese Economische Ruimte te kopen, bouwen, verbouwen, herstellen of renoveren;
  • Garantie: het opgebouwde pensioenkapitaal komt rechtstreeks ten gunste van u. U blijft recht houden op uitkering, zelfs bij een faillissement, vrijwillig vertrek, fusie, enz.;
  • Flexibel: u kunt de premies aanpassen aan uw loon;
  • Winstdeelname: op de premies van uw IPT kunt u bovenop de gewaarborgde rentevoet ook profiteren van een winstdeelname.

Aanvullende verzekeringen zijn ook mogelijk: u kunt binnen uw IPT aanvullende risico’s verzekeren (arbeidsongeschiktheid en/of overlijden)

Bij meerdere zaakvoerders is het mogelijk om voor elke zaakvoerder een IPT af te sluiten. De verzekeringen kunnen individueel worden aangepast.

Premie

De vennootschap betaalt de premies voor de IPT.

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.
Door verder te gaan ga je hiermee akkoord... Lees ook onze PRIVACY rules.