Rechtsbijstand verzekering

Wanneer er een conflict is ontstaan, wordt eerst geprobeerd tot een schikking te komen. De twee partijen die een conflict hebben, maken samen een afspraak. Meestal wordt een vergoeding afgesproken. Dit voorkomt een rechtszaak. Mocht het toch uitlopen op een rechtszaak dan zijn de kosten hiervan verzekerd. Alles wordt door specialisten geregeld voor u.

Dekking

Lukt het niet om tot een schikking te komen dan volgt een gerechtelijke procedure. Voor de onderstaande zaken worden de procedurekosten en kosten van een advocaat en experts (tot een maximum bedrag) vergoed:

  • Strafrechtelijke of burgerlijke verdediging;
  • Administratief geschil;
  • De aansprakelijke derde weigert te vergoeden;
  • Contractueel geschil;
  • Expertiseverslag aanvechten.

Een rechtsbijstand verzekering biedt u ook vaak een voorschot op een schadevergoeding wanneer de aansprakelijke derde niet kan betalen.

Premie

De rechtsbijstand verzekering is vaak een optie bij uw autoverzekering. De premie is afhankelijk van het gekozen pakket. Maak u keuze voor een verzekering niet alleen op basis van de premie maar kijk goed naar welke vergoedingen u hiervoor krijgt. Wij kunnen u hierin adviseren.

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.
Door verder te gaan ga je hiermee akkoord... Lees ook onze PRIVACY rules.