Zijn uw verzekeringen nog afgestemd op uw leven nu?

Het lijkt logisch om bij een ingrijpende verandering zoals een huwelijk, samenwonen of relatiebreuk alle verzekeringen na te lopen. Te vaak gebeurt dit echter helemaal niet. Zo kan het gebeuren dat iemand minder goed verzekerd is dan men dacht. Het tegenovergestelde geval van onnodige oververzekering komt ook vaak voor bij een verandering.

Hospitalisatieverzekering

Een verandering in uw leefomstandigheden heeft invloed op vele verzekeringen. Zo kan u bij een huwelijk of wettelijk samenwonen ervoor kiezen om over te stappen naar de hospitalisatieverzekering van uw partner, als de voorwaarden beter zijn. In geval van scheiding of relatiebreuk kunt u deze verzekering ook individueel afsluiten. Indien u dat niet wilt, bent u wettelijke verplicht een andere hospitalisatieverzekering af te sluiten om u zo te beschermen tegen eventuele medische kosten.

Familiale verzekering

In een huwelijk of wettelijk samenwonen dekt een familiale verzekering de aansprakelijkheid van alle huisgenoten wanneer er schade wordt veroorzaakt aan derden. Bij een relatiebreuk dient één van de twee ex-partners uiteraard zelf deze verzekering af te sluiten. Als u als alleenstaande co-ouder een of meer kinderen opvoedt, dient u overigens te kiezen voor het gezinstarief om uw kinderen mee te verzekeren.

Brandverzekering

Bij samenwonen of huwelijk kan één inboedelverzekering worden opgezegd. De andere verzekering moet natuurlijk wel worden aangepast aan de nieuwe situatie om goed verzekerd te blijven.

Autoverzekering

Wist u dat het belangrijk is om ons te melden dat u medebestuurder bent van de auto van uw partner? Deze melding kan bij een onverhoopte relatiebreuk de premie van een nieuwe autoverzekering op uw naam positief beïnvloeden.

Levensverzekering

In een levensverzekering is een begunstigingsclausule opgenomen, waarin staat vermeld wie uw begunstigden zijn. Als uw relatie eindigt, dient u dit te melden aan ons. Een eventueel nieuwe begunstigde dient u ook door te geven. Wij kunnen dan met een eenvoudige bijlage aan de levensverzekering zorgen dat de begunstigingsclausule wordt aangepast, zodat de juiste personen straks recht hebben op uw nalatenschap.

Advies nodig?

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is dat wij dus altijd op de hoogte zijn van uw persoonlijke situatie en van uw juiste adresgegevens. Ook is het zeker goed om eens te controleren of al uw verzekeringen nog up-to-date zijn. Wij helpen u daar graag bij.

Vergeet niet om uw verzekeringsportefeuille te actualiseren !

Je verhuist, je doet verbouwingen aan uw woning, je gaat trouwen, je krijgt een baby of één van de kinderen verlaat het huis... Elke dag verandert je leven. Maar denk je dan ook aan jouw verzekeringen ? Het is misschien hoog tijd om één en ander aan te pakken.

Contacteer ons voor een gratis check-up van uw verzekeringsportefeuille. Zo kunnen we samen uw polissen up  to date zetten. Op die manier geniet je van de nieuwste en meest passende waarborgen en vermijd je onaangename verrassingen in het geval u toch met een schadegeval te maken krijgt. voorkomen.

Samen met jou zoeken we de meest geschikte dekkingen en het beste product, aangepast aan uw persoonlijke en / of uw financiële situatie.

Niet rokers betalen minder voor hun levensverzekering.

Roken is slecht voor de gezondheid. En het betekent natuurlijk ook een aanslag op de geldbeugel en niet alleen omwille van de prijs van de sigaret.

Ook voor diverse verzekeringsformules rekenen sommige verzekeringsmaatschappijen hogere premies aan voor rokers en niet rokers. U kunt het discriminerend vinden maar zo werken verzekeringen nu éénmaal. Als het risico kleiner is, dan betaal je een lagere premie. Denk maar aan de jonge autobestuurders die meer betalen voor hun autoverzekering.

Het zal niet de grootste stimulans zijn, maar stoppen met roken kan dus op meer dan 1 manier besparingen opleveren. Zo zal een niet-roker minder betalen voor een hospitalisatie of andere zorgverzekering omdat bewezen is dat rokers vaker ziek zijn. Wat niet terugbetaald wordt door de mutualiteit moet vergoed worden door de verzekeraar. Ook levensverzekeringen zijn vaak duurder omdat er elk jaar vele rokers sterven aan deze levensgewoonte. 

Als niet roker win je dus niet alleen omdat je gezonder bent, maar je kan ook flink wat geld besparen met lagere verzekeringspremies.

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.
Door verder te gaan ga je hiermee akkoord... Lees ook onze PRIVACY rules.