Op stap? Bescherm uw huis met deze tips!

Een avond op stap, een weekendje weg of gedurende langere tijd op reis?

Dit houdt helaas een verhoogd risico in voor inbraken en diefstallen.

 

Hieronder geven wij u dan ook graag enkele tips om het risico op verlagen:

  • Geef uw woning een bewoonde indruk: vraag aan uw buur om de brievenbus leeg te maken, het gras te maaien, de rolluiken op en neer te laten,...
  • Doe alle ramen en deuren op slot.
  • Schakel uw vaste telefoon door naar uw GSM.
  • Berg kostbare spullen op zodat ze niet zichtbaar zijn van buitenaf.
  • Maak een lijst van waardevolle voorwerpen met serienummers, referenties en neem er foto’s van.
  • Wees aandachtig met wat u (of familieleden, vrienden) deelt op sociale media. Voor inbrekers is dit een gedroomde bron van informatie.
  • Neem contact op met de diefstal preventieadviseur van uw gemeente. In de meeste gevallen is dit een politie- of gemeenteambtenaar die hiertoe grondig is opgeleid. Hij komt gratis bij u langs en bekijkt samen met u hoe u uw woning optimaal kunt beschermen. Dit advies is neutraal, objectief en helemaal op maat van uw specifieke situatie.
  • Bij langdurige afwezigheid kunt u aan de politie in uw buurt vragen een oogje in het zeil te houden tijdens uw afwezigheid. Op geregelde tijdstippen wordt er dan rond uw woning gepatrouilleerd.

 

Mocht u toch slachtoffer zijn van een diefstal, kan u steeds beroep doen op uw diefstalverzekering. Ga dus zeker na of u deze heeft want dit is een optionele dekking die niet standaard in uw brandverzekering vervat zit.

Bekijk uw polis goed of contacteer ons om dit voor u na te gaan!

 

Uw makelaar,

Steeds tot uw dienst.

Maak de feestdagen niet nog duurder!

In de Kerstvakantie lopen de winkelstraten vol en ook de kerstmarkten worden druk bezocht. Het openbaar vervoer daarnaartoe is ook overvol. Hoe voorkomt u dat een bezoekje aan een stad of markt nog duurder wordt dan gepland, door de diefstal van uw portemonnee of gsm? U kunt op verschillende manieren proberen te voorkomen dat u slachtoffer wordt van zakkenrollers of overvallers.

Voorkom dat zakkenrollers u bestelen!

  • Draag niet teveel contant geld bij u en betaal zoveel mogelijk met uw pinpas;
  • Steek uw portemonnee en telefoon niet in een achterzak van uw jas, broek of rugzak;
  • Zorg voor een goed sluitende tas en draag de sluiting altijd bij uw lichaam;
  • Draag kostbare sieraden en horloge niet opvallend;
  • Houd uw tas altijd bij u met uitzondering van in de auto. Hier kunt u uw tas beter in de kofferbak bewaren als u rijdt, met alle deuren vergrendeld;
  • Beveilig uw gsm met een inlogcode en antidiefstalsoftware;
  • Bewaar thuis een kopie van uw belangrijke documenten, serienummers, authenticiteitscertificaat en foto's van waardevolle voorwerpen;
  • Houd u geld of vervoersbewijs in uw hand voordat u instapt in het openbaar vervoer, ga dit niet zoeken in uw portemonnee in de hectiek van het instappen;
  • Bewaar uw belangrijke documenten op uw lichaam.

Verder is het belangrijk alert te zijn! Zakkenrollers werken vaak samen. Terwijl u wordt afgeleid door iemand, slaat iemand anders zijn slag in uw tas of jas. Het kan ook gebeuren dat een zakkenroller zogenaamd per ongeluk tegen u aan botst of een zogenaamde vlek van uw kleding wil vegen. Pas op en laat dit niet toe, dit lichamelijk contact geeft hen de mogelijkheid u te beroven.

Bent u toch slachtoffer geworden van diefstal?

  • Doe dan altijd zo snel mogelijk aangifte bij de politie. (Bij een woningdiefstal moet dit meestal binnen 24 uur!)
  • Blokkeer de gestolen kaarten zo snel mogelijk!

         Bankkaarten via Card Stop: 070 344 344;

         Identiteitskaart via Doc Stop: 0800 2123 2123;

         Simkaart via uw gsm-operator.

Verzekeren voor als het toch gebeurt

Vaak is het mogelijk u te verzekeren tegen diefstal via een aanvullende kostbaarhedenverzekering. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en voorwaarden. 

 

Uw makelaar

Altijd tot uw dienst

Let op de verjaringstermijn voor het opvragen van het saldo van de kosten van wederopbouw.

Bij een brand van uw woning of bedrijfspand zal uw verzekeraar op grond van het expertiseverslag en na een vergelijking van uw brandpolis met de verzekerde waarde (let er trouwens op dat u niet onder verzekerd bent) u een schadebedrag uitkeren. Zoals voorzien in de wet is dit 80 % van het schadebedrag dat in het expertiseverslag vermeld staat. Het saldo van 20% kan opgevraagd worden wanneer er aangetoond wordt dat er effectief een wederopbouw plaatsvindt. U dient dit echter wel te doen binnen een termijn van 3 jaar vanaf de datum waarop de wederopbouw van start gaat. Indien de werkzaamheden vertraging oplopen (bijvoorbeeld omwille van het uitblijven van een bouwvergunning), dient u de verzekeringsmaatschappij hiervan op de hoogte te brengen en de nodige bewijzen te leveren. Daarbij vraagt u best duidelijk om de verjaringstermijn uit te breiden. Anders loopt u het risico dat u geen aanspraak kan maken op de resterende 20 % van de schadevergoeding.

Inbraakverzekering als aanvulling op uw brandverzekering

Bent u eigenlijk goed verzekerd als een inbreker uw halve inboedel mee zou nemen?

Dus niet alleen voor de schade van de braak maar ook voor de waarde van uw spullen? In dat geval beschikt u dus over een brandverzekering èn een inbraakverzekering. Beide niet verplicht maar eigenlijk onmisbaar! Even de hoofdzaken op een rijtje:

Brandverzekering

Deze verzekering vergoedt de materiële schade aan uw onroerend goed en inboedel. De brandverzekering is veel breder dan een verzekering tegen brand en wordt daarom ook vaak een 'woningverzekering' genoemd. Een brandverzekering dekt altijd de materiële schade aan uw woning, ontstaan door de volgende oorzaken:

  • Brand, explosie of een implosie, rook– en roet;
  • Inslag door bliksem;
  • Een dier of door een auto na een botsing met een dier;
  • Een luchtvaartuig;
  • Aanslagen en arbeidsconflicten (ook terrorisme);
  • Storm- en hagel, sneeuw & ijs die door druk schade veroorzaken aan uw dak;
  • Natuurrampen, een omgevallen boom op het gebouw;
  • Waterschade;
  • Glasbreuk;
  • Stookolieschade;

Een brandverzekering vergoedt echter nooit de waarde van gestolen goed bij een inbraak! De schade die door een inbreker wordt veroorzaakt aan uw woning of inboedel wordt wel vergoed. Het is dus zeer aan te raden ook een inbraakverzekering af te sluiten, in aanvulling op uw brandverzekering.

Wat vergoedt uw inbraakverzekering?

De inbraakverzekering vergoedt de waarde van (een gedeelte van) de gestolen goederen. Een aantal verzekeringen biedt de mogelijkheid om naast de verzekering ook gebruik te maken van  een extra service die 24/7 beschikbaar is voor het herstellen van schade na inbraak. Zo wordt bijvoorbeeld de opengebroken deur of het ingeslagen glas per direct gerepareerd of vervangen.

Advies nodig?

Wij helpen u graag bij de keuze en combinatie van de juiste verzekeringen en adviseren u over de dekkingen van uw huidige verzekeringen. U kunt bij ons altijd een advies op maat verwachten, zodat u zeker weet dat alles goed geregeld is als het ooit onverhoopt mis gaat.

Een goede brandverzekering blijkt eens te meer de juiste keuze !

Elk jaar opnieuw zijn er een aantal gevallen waarbij een pand zware schade oploopt met bijgevolg zware financiële repercussies voor de eigenaar en waarbij blijkt dat deze laatste niet of niet goed verzekerd is. Bij onze tussenkomsten horen we dan steeds dat ze wel wisten dat ze de verbouwing moesten meedelen maar dat ze het steeds maar uitgesteld hebben. Of dat mensen er van uitgaan dat de kans op schade klein is.

Nochtans is niets minder waar. Er is niet alleen de schade door natuurelementen die steeds vaker voorkomt maar ook het brandgevaar schuilt soms in een klein hoekje. Heel wat kranten publiceren vandaag (08/08/2014) dat het aantal ernstige branden flink is toegenomen. Eén en ander is steeds vaker te wijten aan oververhitte technologische apparaten zoals tablets of smartphones. En een tijd geleden bereikten ons ook al alarmerende berichten over branden die ontstonden bij het opladen van elektrische fietsen. Het is natuurlijk goed om hierover geïnformeerd te zijn want voorkomen is beter dan genezen. Koop in de eerste plaats een toestel dat zijn kwaliteit bewezen heeft en vervang een batterij door een kwaliteitsvol product. Het opladen van uw toestellen doet u best overdag en niet langer dan nodig. Maar als het ondenkbare dan toch gebeurt, dan is het natuurlijk goed om hiervoor verzekerd te zijn.

Belangrijk aspect wat dat betreft : zorg er steeds voor dat u "correct" verzekerd bent en dat de verzekerde waarde overeenstemt met de werkelijke waarde. Want ook met een verzekering kan het u een aardige duit kosten als het verschil hier te groot is. De verzekeringsmaatschappij heeft immers vaak het recht om de zogenaamde "evenredigheisregel" toe te passen.

Onze belangrijkste tip is dus ongetwijfeld : zorg voor een degelijke brandverzekering ! Wist u trouwens dat wij u een polis kunnen aanbieden waar de evenredigheidsregel niet wordt toegepast ? Kom gerust eens langs voor meer informatie.

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.
Door verder te gaan ga je hiermee akkoord... Lees ook onze PRIVACY rules.