Kan ik mijn pensioenspaarfonds dat loopt via mijn bank omzetten naar een verzekering pensioensparen ?

Het geld van uw pensioenspaarfonds overhevelen van de bank naar een gelijkaardig verzekeringsproduct is geen goede zaak. De wetgever voorziet dergelijke overheveling van fondsen niet en beschouwt dit dan ook als een vervroegde opname. Bij ondertekening van uw contract werd u wellicht wel duidelijk gemaakt dat de afkoopsom op 33 % van het gespaarde bedrag komt. Zo wordt uw belastingvoordeel volledig teniet gedaan. Overheveling tussen pensioenspaarfondsen of tussen twee verzekeringen is onder bepaalde voorwaarden wel mogelijk. Vraag gerust inlichtingen bij ons.

Wenst u toch uw pensioensparen aan te passen dan is het wel mogelijk een tweede pensioenspaarplan te starten. Dat kan dan een verzekering Pensioensparen zijn. U laat dan het andere contract rusten en doet er geen nieuwe stortingen in. Doe dan elk jaar enkel in 1 van beide contracten een storting en bij voorkeur voor het maximum bedrag (momenteel € 940). Zorg er ook voor dat het tweede contract uiteindelijk ook aan een looptijd van 10 jaar komt. Anders voldoet het niet aan de voorwaarden om het meest gunstige regime voor pensioensparen te bekomen. Maar ook daar kan u bij ons terecht voor correct en professioneel advies. Kom gerust eens langs.

Wanneer hebt u recht op een vervroegd pensioen?

De pensioenhervorming wijzigt niks aan de wettelijke pensioenleeftijd van 65 jaar.

Maar door de nieuwe wetgeving zijn de voorwaarden voor een vervroegd pensioen wel verstrengd. Zo wordt niet alleen de minimumpensioenleeftijd stelselmatig verhoogd maar ook het vereiste aantal loopbaanjaren. De nieuwe regeling loopt als volgt:

2013

Minimumleeftijd: 60 jaar en 6 maanden

Loopbaanvoorwaarden: 38 loopbaanjaren

Uitzonderingen: 60 jaar bij 40 loopbaanjaren

2014

Minimumleeftijd: 61 jaar

Loopbaanvoorwaarden: 39 loopbaanjaren

Uitzonderingen: 60 jaar bij 40 loopbaanjaren

2015

Minimumleeftijd: 61 jaar en 6 maanden

Loopbaanvoorwaarden: 40 loopbaanjaren

Uitzonderingen: 60 jaar bij 41 loopbaanjaren

2016

Minimumleeftijd: 62 jaar

Loopbaanvoorwaarden: 40 loopbaanjaren

Uitzonderingen: 60 jaar bij 42 loopbaanjaren en 61 jaar bij 41 loopbaanjaren

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.
Door verder te gaan ga je hiermee akkoord... Lees ook onze PRIVACY rules.