Ik heb een doorlopende reisverzekering, bijstand en annulering inbegrepen. Als ik een weekendje erop uit trek in België, geldt mijn reisverzekering dan ook?

Een doorlopende reisverzekering – met dekkingen bij annulering, nood aan bijstand en/of bagageproblemen – geldt, zoals de naam zelf zegt, voor een volledig kalenderjaar en is geldig in België en in het buitenland voor zover die dekkingen voorzien zijn in uw verzekering. U hoeft niet naar Turkije of Spanje te trekken om van die dekking te kunnen genieten. Ook vakantie in eigen land is in dat geval gedekt. Natuurlijk moet u alle voorwaarden eens nakijken want soms moet u minstens een aantal kilometer van je woning op vakantie gaan om van alle dekkingen te kunen genieten. Anderzijds zijn er polissen die net meer garanties bieden voor bijstand in België. Denk maar aan vervoer van de wagen bij pech, repatriëring naar huis, kinderoppas bij ziekenhuisopname, ondersteuning van slotenmaker of gezinshelp(st)er. Het is dus zeker verstandig om uw polis eens goed na te lezen voor u vertrekt op weekend. Of contacteer ons voor meer informatie. Wij staan hierbij graag tot uw dienst.

Wat is de rechtsbijstandsverzekering?

Een rechtsbijstandsverzekering is een verzekeringspolis die u toelaat om allereerst uw rechten te kennen en indien nodig en volgens de bepalingen van uw polis die rechten ook te verdedigen. De polis zal zowel bijstand verlenen als u zelf een zaak opstart als in het geval iemand een vordering tot u richt. Daarvoor moet de zaak niet altijd tot een gerechtelijke of administratieve procedure gekomen zijn. Vaak biedt een minnelijke schikking al veel soelaas. Gaat het toch verder, dan zal de rechtsbijstandsverzekering kosten en de erelonen aan advocaten en experten dekken. Er is steeds de mogelijkheid om zelf een raadsman aan te duiden maar dit kan aan bepaalde voorwaarden onderhevig zijn. Indien niet aan de voorwaarden voldaan wordt, kan het zijn dat u slechts een deel van de kosten en erelonen terugbetaald krjigt. Er zijn heel wat mogelijkheden waarbij dat het geval kan zijn. Anderzijds zijn er ook situaties waarbij de verzekeringsmaatschappij alsnog verplicht kan zijn om alles te vergoeden. Vraag gerust ook ons advies omtrent de dekkingen van je polis rechtsbijstand vooraleer je een (rechts)zaak start tegen een derde.

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.
Door verder te gaan ga je hiermee akkoord... Lees ook onze PRIVACY rules.